Pouli Coaching in Balance
Doen & Laten, Zin & Zijn in Balans

Home
01

Coach
02

Coaching
03

Communicatie
04

Meditatie
05

Poëzie
06

Contact
07
Coach

C O A C H

  
   
foto: Roek Lips

  
HETTY A. POULI


Hetty is ervaren trainer/coach en is werkzaam binnen haar eigen coachingspraktijk Pouli Coaching in Balance.

Op haar 19e begint Hetty haar werkzame leven als juf op een basisschool in Ermelo en heeft jarenlang met veel plezier in het onderwijs gewerkt in diverse functies en op diverse locaties.
Vanaf 1979 ondersteunt zij haar toenmalige echtgenoot in het opzetten van een eigen bedrijf en coördineert zij de communicatieve en journalistieke activiteiten.
Vanuit interesse volgt zij (deel-) opleidingen in pedagogiek, psychologie, filosofie, training en therapie, almede de HBO-opleiding Psycho Sociaal Werk (SPSO).
Later zal blijken hoe goed deze scholing en ervaring haar van pas zullen komen.
 
In 1987 zegt Hetty het eigen bedrijf vaarwel en gaat aan de slag als Onderwijsontwikkelaar Volwasseneneducatie bij ECABO in Amersfoort, een landelijk orgaan voor middelbaar beroepsonderwijs. Een nieuw begin in een nieuwe functie en voor een nieuwe doelgroep, herintreders, voornamelijk vrouwen.
 
Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en gedreven door haar passie voor communicatie grijpt Hetty de haar geboden kans om bij ECABO een nieuwe afdeling “In- en Externe Communicatie” op te zetten met beide handen aan. In vier jaar tijd wordt het een bloeiende afdeling met zes medewerkers, nieuw communicatiebeleid, nieuw voorlichtingsmateriaal en een nieuwe huisstijl. Een mooie, vruchtbare tijd. 
 
Hetty is een bouwer en zoekt steeds nieuwe kansen en uitdagingen. Die worden haar meermalen geboden binnen ECABO en haar volgende grote taak wordt opnieuw het opzetten van een nieuwe afdeling, namelijkTraining en Coaching. Dit is haar ultieme kans. Zij bekwaamt zich verder in het trainersvak via Train de Trainer–trajecten met onder meer als resultaat autorisatie voor gebruik van methode en middelen “Kernkwaliteiten en het Kernkwadrant” en een LIFO-licentie voor professioneel gebruik van de LIFOmethode voor effectieve toepassing van leer- en gedragstijlen.
 
Helaas heeft haar enthousiasme en gedrevenheid geleid tot “te veel van het goede” en heeft Hetty – na nogmaals aan een nieuwe functie te zijn begonnen – uiteindelijk na een fikse burnout haar werkzame leven bij ECABO vaarwel moeten zeggen.
Anderzijds heeft dit geleid tot een nieuwe start in wonen en werken op haar geliefde eiland Ameland. Hier vindt zij haar vervulling in het begeleiden van volwassenen, jongeren en kinderen binnen haar eigen coachingspraktijk.
Daarnaast geeft Hetty communicatie-cursussen, schrijft gedichten en leidt wekelijks open meditatie-avonden.
De cirkel is rond, de balans gevonden. Dankbaar voor toen en vertrouwend in nu.  

 


HomeCoachCoachingCommunicatieMeditatiePoëzieContact