Pouli Coaching in Balance
Doen & Laten, Zin & Zijn in Balans

Home
01

Coach
02

Coaching
03

Communicatie
04

Meditatie
05

Poëzie
06

Contact
07
Geweldloze Communicatie II
 GEWELDLOZE  COMMUNICATIE  II

  “COMMUNICEREN VANUIT MEDEDOGEN"
 

Deze module is een vervolg op module I “Met eerlijke communicatie zuiver ik mijn spraak”, waarin het met name gaat om de ethische aspecten van spraak.
Wat doen we hier vervolgens mee? Hoe “zuiveren wij onze spraak” vanuit ons ethisch bewustzijn? Hoe zetten we onze intenties om in actie, hoe voegen we de daad bij het woord?   

Volgens de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall B. Rosenberg is de manier waarop we communiceren – meestal onbedoeld – gewelddadiger dan we beseffen doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak nodeloos beschuldigend zijn. Hij laat in zijn uiterst interessante en zeer leesbare boek “Geweldloze Communicatie, ontwapenend en doeltreffend” aan de hand van sprekende voorbeelden zien dat het ook anders kan: helder, direct en met aandacht en respect voor beide partijen.

Geweldloze Communicatie doorbreekt oude gedragspatronen, zodat we ons niet langer verdedigen, terugtrekken of aanvallen als we worden geconfronteerd met een veroordeling of kritiek. Hierdoor leren we onszelf en anderen, evenals onze intenties en relaties in een nieuw licht te zien en verminderen weerstand, defensief gedrag en heftige reacties. Door ons steeds helderder bewust te worden van onze waarnemingen, gevoelens en behoeften zonder te oordelen of te veroordelen ontdekken we de diepte van ons eigen mededogen. Geweldloze Communicatie wordt dan Mededogende Communicatie.

In module 2, die ook afzonderlijk van module 1 kan worden gevolgd, maken we kennis met de basisprincipes van Geweldloze Communicatie, wisselen we ervaringen uit en gaan we dieper in op het communiceren vanuit mededogen in ons dagelijks leven. Rosenberg’s boek is onze inspirerende gids (ISBN 90-5637-854-6).

Als vervolg op deze twee modules kan nog en derde module gevolgd worden voor verdere verdieping en beoefening van Geweldloze Communicatie in alle facetten.
 
De cursus vindt bij voorkeur plaats in “huiskamer-setting” (maximaal 4 deelnemers)
Kosten: € 50.- p.p. per module van 4 dagdelen.
 
NB. Kan naar wens ook gevolgd worden in een individueel of relationeel coachingstraject.                         


HomeCoachCoachingCommunicatieMeditatiePoëzieContact
Geweldloze Communicatie I
Geweldloze Communicatie II